Ημερολόγια Τιτανικού: Εθνικές γιαουρτιές

Αξιόποινε κύριε (…) Υπουργέ Τάδε,

Με χαρά ροβόλησα στο κέντρον της πρωτευούσης σήμερον για να αντικρύσω με εαρινή χαρά και θετική σκέψη τον σημαιοστολισμό της πόλεώς μας. Φαντάζομαι ότι κι εσείς θα είστε ένας θετικός άνθρωπος, αν και εφόσον ψηφίσατε «Ναι σε όλα«, γνωρίζετε καλώς πού.

Σας καλώ, βεβαίως, να διαπιστώσετε μεθ’εμού την ελαφρά αντίφαση που διαπιστώνεται κατά τη σύγκριση του ηρωικού χαρακτήρος της επετείου με τις ρόμπες τις ακομβίωτες στις οποίες έχουμε μετατραπεί διεθνώς και την δραματική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο μέσος πολίτης.

Μετά τη συγκίνηση της αποχώρησης του λαοαγάπητου προέδρου του πεφωτισμένου κόμματος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, άνευ βραχιολιών εις τους καρπούς του, και την δημοκρατική εκλογή -κατά την οποία ουδείς επέλεξε κανέναν– του εορτάζοντος κατά τη θρησκευτική εορτή του Ευαγγελισμού Ευαγγέλου Βενιζέλου, ένα κενό εφώλιαζε εις την καρδιά μου.

Προφανώς είχα την βαθειά ανάγκη να προσπεράσω μεμιάς το μαύρο μας το χάλι στο οποίο συναινέσατε και να καμαρώσω τας Αθήνας με γαλανόλευκες (φερ’ειπείν). Ως γνωστόν στα χρόνια του παρόντος αιώνος, η σημαία ενός έθνους αποτελεί μεν σύμβολο ιερό της ιστορίας ενός λαού, θυμίζει δε την «εθνική μας υπερηφάνεια», έννοια -ας μη γελιόμαστε, Υπουργέ μου- ευφημιστική, καθώς αρχικώς δημιουργεί συνειρμούς εθνικής υπεροχής, πράγμα, ωστόσο, που αυτοδιαψεύδεται αν απλώς αναλογιστούμε ότι την έχουν άπαντες, σε όλα τα κράτη.

Η ηθική έξαρσις λοιπόν βασίζεται εφέτος αποκλειστικά στην αναπόληση της ελληνικής επαναστάσεως του 1821, δηλαδή την αναδρομή σε κάποια χρόνια όπου κάποιοι εκ των, υποδουλωμένων εις τους Τούρκους τότε, Ελλήνων θεώρησαν ότι δεν ήταν ζώα όρθια κι ότι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος δικαιούται την ελευθερία και την ανεξαρτησία του.

Και υπέρ αυτών των αξιών εξεγέρθησαν για να μας δώσουν ένα κράτος για να το κάνουμε εμείς ό,τι μας καπνίσει, δίνοντας έμφαση στη σημασία της ελευθερίας. Όμως έκτοτε κύλησε χρόνος πολύς και η σημασία ξέφτισε ή μετετράπη εις λατρείαν της αποβλακώσεως και της υπέρμετρης καταναλώσεως.

Μήνα Μάρτη, λοιπόν, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές στα σχολεία της Ελλάδος θα μαζέψουν τα μούτρα τους και τα κομμάτια τους από τα ξέφρενα πάρτυ που διοργανώνουν διαρκώς επειδή τους κόψατε το μισθό σε 340 ευρώ το δεκαπενθήμερο, δια να οργανώσουν και τις φετινές σχολικές εορτές.

Κι αν αυτές δεν είναι αρκετές, αναμείνατε, Υπουργέ μου, τις αναπόφευκτες παρελάσεις της εθνικής μας εορτής. Εκεί μην παραλείψετε να δείξετε ότι συμμερίζεστε τη λαϊκή προσπάθεια στροφής στα ελληνικά προϊόντα και μην δείξετε καμία αποστροφή στην εκτοξευθείσα γιαούρτη. Η γιαούρτη είναι έδεσμα εκλεκτό και βαθιά παραδοσιακό και αρμόζει απόλυτα στην περίσταση.

Από την άλλη, αν επιλέξετε, Υπουργέ μου, να απουσιάσετε από τους εορτασμούς, θα θεωρηθεί φυσικόν, μιας και προφανέστατα θα προτιμήσετε τη γνωστή καθημερινή σας φυλασσόμενη πορεία «οίκος-όχημα-εργασία» και αντιστρόφως, αφού ανησυχείτε εντόνως ότι ο αχάριστος Έλλην δεν έχει εκτιμήσει το «Ναι σε όλα» σας και τις αιματηρές πλην απαραίτητες περικοπές και επιθυμεί να σας λυντσάρει.

Εν τοιαύτη περιπτώση, θα αναγκασθώ να συμπεράνω ότι η «εθνική μας υπερηφάνεια» κυκλοφορεί στους δρόμους της πρωτευούσης εποχούμενη σε θωρακισμένα γερμανικά αυτοκίνητα μάρκας Mercedes, BMW, Audi, κλπ., για να μην πληγωθεί και στραπατσαριστεί από τους ίδιους τους Έλληνες που επιθυμούν τουλάχιστον να σας γιαουρτώσουν.

Και, αυτό, Υπουργέ μου, είναι από μόνο του αντιφατικό, αφού ελάχιστοι ελεύθεροι εναπομένουν δια να αισθανθούν εις το όνομα των υπολοίπων την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, πόσω μάλλον αυτό το περί υπερηφάνειας και κολοκύθια τούμπανα.

Γαλακτοκομικά δικός σας,
búho
Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Πολιτική

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s