Πιάνο

Ο χώρος είναι μεγάλος, πολύ μεγαλύτερος απ’ότι περίμενες, τα πάντα σκοτεινά εκτός από σένα και η σιωπή κόβεται με μαχαίρι. Χαμένος στις σκέψεις τού τι ακολουθεί σε πιάνει ένα δέος -αλλά ποτέ φόβος-, ένα κίνητρο για ακόμη περισσότερη επαφή. Και τότε είναι που κάποιος έρχεται μπροστά σου και αρχίζει να σε αγγίζει.

Οι ιστορίες που φτιάχνετε μαζί σίγουρα δεν είναι καινούργιες, τραβηγμένες όλες τους από τη μεγάλη συλλογή των πανανθρώπινων χαρών και δραμάτων, αλλά είναι πάντα ενδιαφέρουσες.

Ρώσοι, Γάλλοι, Έλληνες και Γερμανοί έχουν ήδη βάλει στο παρελθόν πολλά αντίστοιχα ζεύγη να διηγηθούν τις ιστορίες τους, πότε διακριτικά και πότε με στόμφο, περιμένοντας το κοινό να ανταποκριθεί, να νιώσει κι αυτό την επαφή με το θαυμαστό, το ανώτερο, αυτό που πραγματικά βρίσκεται κάπου ψηλά ενώ ταυτόχρονα σέβεται όλους τους από κάτω.

Τέλος και σήμερα. Αύριο-μεθαύριο θα ξανασυνεχίσετε, γιατί ξέρετε και οι δύο ότι ένας χρόνος εξάσκησης δεν είναι ποτέ αρκετός, ενώ ο κόσμος ζητά να νιώσει, να κατανοήσει και μετά να αλλάξει, όπως ακριβώς έκανε στο σώμα του η έκκριση των ορμονών του συναισθήματος.

Έτσι, την επόμενη φορά, κάποιος έρχεται μπροστά σου και αρχίζει να σε αγγίζει. Και βρίσκοντας τα σωστά κλειδιά σου, χτυπάει τις εσωτερικές χορδές σου, ώστε να κάνει το σώμα σου να πάλλεται, ελπίζοντας ότι οι μελωδίες που θα ηχήσουν στην ψυχή και τον αέρα κάποια μέρα θα συγκινήσουν και θα μεταλλάξουν ένα κοινό που από μόνο του θα έχει πιστέψει ότι δεν χρειάζεται άλλη εξάσκηση – κι ότι τα φώτα της σκηνής πρέπει να ανάψουν για να πέσει το χειροκρότημα που θα σπάσει τη σιωπή.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Fiction

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s